Ook voor de horeca begon het jaar 2021 met een lockdown. Om in beeld te blijven bij onze gasten boden we vanaf januari een wekelijks wisselend take away diner aan in de weekenden. Deze mogelijkheid werd goed ontvangen.
In de lockdown hebben we alles op alles gezet om als team verbonden te blijven met elkaar en iedereen aan boord te houden. Dit deden we door workshops zoals hippe koffies maken, biertraining door de Brouwerij Texels, onlinetrainingen, wekelijkse schoonmaakklusjes en het uitwerken van nieuwe ideeën voor de menukaart. De beperkingen zorgden ervoor dat we niet zo vaak konden wisselen van menukaart.
Tevens deden we een gastvrijheidstraining en behaalden allemaal de certificaten.
Met ingang van 28 april mochten we dan eindelijk weer voorzichtig open. Van 12.00-18.00 uur en alleen op het terras met een max. van 50 gasten. De grootte van ons terras was hiervoor een uitkomst en daar deden we dan ook graag ons voordeel mee. Onze early bird special, vroeg dineren tussen 16.00 en 18.00 uur, was binnen deze tijden een hit!
Vanaf deze datum kwamen er steeds meer versoepelingen. Met ingang van 26 juni mochten we dan ook weer volledig open. Op de vrijdagavond boden we vanuit het theater het steunlokaalmuziekdiner aan en op de zaterdagen hadden we het Zomeravondcabaret. Mooie initiatieven die zijn ontstaan in de lockdown. Een fijne samenwerking weer tussen theater en restaurant.
Gedurende de zomer wisten de toeristen en lokale gasten ons goed te vinden. We braken record na record qua omzet en aan aantallen te ontvangen gasten. Onze uitgewerkte ideeën zoals shared lunch, vernieuwde cocktails, home flavoured lemonades en coffee specials brachten een hoop positiviteit.
Sinds september hebben we ons terras volledig verwarmd met stoelkussens, lounge kussens voor op de banken en terrasverwarmers. Deze kussens van Sit & Heat laadt je op en zo gauw je erop of ertegen gaat zitten, verwarmen deze. Wat een welkome uitkomst! Zeker voor de wat killere avonden. Op deze manier hopen we ons terras zo’n twee maanden per jaar langer open te kunnen hebben. Met veel enthousiasme hebben de gasten ervan genoten.
De medaille van ons succes kende half september ook een keerzijde. Het was een moeizame zoektocht naar personeel, met name in de keuken. Daarom moesten wij besluiten om de zondagen voorlopig te sluiten. Dat klinkt misschien raar de zondag, maar gezien de zakelijke verhuur doordeweeks en de daaruit voorvloeiende horeca activiteiten, was deze dag het meest geschikt om tijdelijk te sluiten. De vele uren die we met liefde maakten met ons vaste team eiste zijn tol. Dan besluit je tot koesteren en behouden wat je hebt.
In het najaar sloeg Corona toch weer om zich heen en kwamen er wederom maatregelen voor de horeca en cultuur. Door de maatregelen vanaf half november, waaronder open tot 20.00 uur, besloten we om voor de kerstdagen toch voor take away te gaan, omdat we al verwachtten dat we de avonden waarschijnlijk niet open zouden mogen na 20.00 uur.
De keukenbrigade heeft weer een heerlijk kerstdiner bereid dat de gasten in hun eigen thuisrestaurant konden afmaken. Ook deze kerst was dit weer een succes.
Uiteindelijk sloten wij het jaar af waar we ook mee begonnen: een volledige lockdown! Corona heeft ons wederom keihard getroffen in 2021. Maar we zijn er nog! En daar zijn we trots op! Als team zijn we meer verbonden dan ooit, op sterkte en helemaal klaar voor al het moois dat wij te bieden hebben voor 2022!