scroll

4

4
/
10

Festivals,
‌evenementen
‌& specials

Gedurende het hele jaar zorgen we voor inspirerende en vermakelijke specials en evenementen. In 2021 waren dat er door de omstandigheden een stuk minder. Helaas is er door veel een streep gegaan. Hieronder een opsomming van wat er wel heeft plaatsgevonden:
foto: Steunlokaalmuziekdiner
Peuterfestival
Sinds jaar en dag organiseert Theater de Kampanje het Peuterfestival. Het concept is al lange tijd ongewijzigd: laagdrempelig en voor een klein bedrag bieden we kleinschalige voorstellingen, die door de jonge bezoekers afgewisseld kunnen worden met een bezoek aan de theaterspeeltuin met het kinderkokkiesbuffet en ze kunnen meedansen met peuterdans. Al jaren komen ouders/verzorgers en opa’s en oma’s met hun peuters op deze ochtend naar de Kampanje. De volgende editie van het festival is uiteraard al in de maak.
Paaseierenspeurtocht
Om toch iets te kunnen doen met Pasen werden er op alle ramen van ons gebouw paaseieren door de medewerkers geschilderd. Kinderen uit Den Helder en omgeving konden mooie prijzen winnen met het tellen van het juiste aantal.
Steunlokaalmuziekdiners
Op de 6 vrijdagen in de zomervakantie werden er Steunlokaalmuziekdiners georganiseerd. Een 3 gangendiner gemaakt door restaurant Stoom met producten van lokale ondernemers zoals vlees van Slagersatelier Duijzer, kaas van zuivelboerderij Tesselaar, kruiden van De Groene Stek. De bloemen in het vaasje op tafel van Groot in Bloemen mochten de gasten na afloop meenemen, net als het Kampanjebiertje van de Helderse Jongens. De muziek tussen de gangen door werd verzorgd door lokale artiesten. Zo stonden Sikina & Band, Grooves en Danny van Tiggele, Marrit van Brummelen en Frans Lewakabessy toneel. Voor de Vrienden van de Kampanje werden er twee Vriendelijke diners georganiseerd; hetzelfde concept alleen dan speciaal voor de Vrienden.
Rondo Musica en Rondo Digitalo
Namens de Vrienden van Den Helder waren we medeorganisator van Rondo Musica. Wegens de maatregelen vond alles in de Kampanje plaats. In de Variopoolzaal en Koninklijke Marine Stadshal gaven 4 muziektalenten 2 keer een optreden voor 2 verschillende groepen. Een groot succes. Net zoals Rondo Digitalo een online podiumkunstenfestival gestreamd vanuit de Kampanje.
Zomeravondcabaret
Nieuw afgelopen zomer was het Zomeravondcabaret. Omdat we lang hadden stilgelegen en we wilden laten zien aan iedereen “We zijn er nog” hadden we een mooi zomerprogramma samengesteld. Mede met financiële steun van gemeente Den Helder en het Kickstartcultuurfonds konden we op 6 zaterdagavonden genieten op het Reddingmuseumpleintje. Beginnende cabaretiers als Musa en Pieter Verelst stonden op het podium, maar ook meer bekendere namen als Guido Weijers en Andries Tunru.