scroll

1

1
/
10

Inleiding

En de coronaperikelen gingen verder…. Tot 4 juni 2021 mocht er niets live gedaan worden in de theaters. Geen voorstellingen, geen evenementen, geen zakelijk verhuur, geen horeca… het bleef stil in de Kampanje. Er werden livestreams uitgezonden vanuit onze locatie en in de hoop dat we weer open mochten werd er veel voorbereid. Regelmatig tevergeefs, helaas. Plannen werden bijgesteld, uitgesteld of geannuleerd. Maar toen we weer open mochten op 5 juni, waren we er klaar voor.
EMD 2021
Gelukkig waren er wel weer lichtpuntjes. Zo waren we in mei de locatie voor een groot online Europees congres EMD 2021, draaide restaurant Stoom zomers als nooit tevoren, hadden we de tijd om een nieuw kassasysteem te implementeren, waren er nieuwe initiatieven zoals het Zomeravondcabaret en liet het personeel wederom een enorme veerkracht zien.
In plaats van de vertrouwde theatergids kwam er een theaterkrant om zo beter in te spelen op wat er wel en niet door ging. Startte de kaartverkoop eind augustus in plaats van de vaste verkoopmaand mei. Ook het publiek moest het theater weer ontdekken na zo lang dicht geweest te zijn. Een duidelijk landelijke trend die ook in Den Helder helaas merkbaar was. Alle toeters en bellen werden uit de kast gehaald om mensen weer te enthousiasmeren voor theater. En net toen dat weer aardig op gang kwam…. moesten we weer dicht…… 
Zomeravondcabaret
En zo eindigde 2021 zoals het jaar ook begon: met gesloten deuren. De foto op de cover van het jaarverslag is tekenend voor dit jaar: gehuld in mist. Laten we hopen dat de mist snel optrekt!

Arjaen Kersten

Directeur-Bestuurder